Wij hebben een vacature voor een mondhygiënist(e).

Retentiebeugel

Tanden en kiezen kunnen na het dragen van een beugel gaan bewegen. Dit komt onder andere door het kauwen en door de druk van wangen en lippen op het gebit. Dankzij een retentiebeugel gaan jouw tanden en kiezen niet terug naar de positie van vóór de behandeling.

Retentiebeugels in soorten en maten
Retentiebeugels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld uitneembare en vaste retentiebeugels. Een vaste retentiebeugel noemen we een spalkje of retentiedraad. Deze draad plaatsen we achter de voortanden van hoektand tot hoektand en bevestigen we met speciale lijm. Daardoor groeien jouw tanden en kiezen vast in de nieuwe stand.

Bij een uitneembare retentiebeugel is het doel om de draagtijd af te bouwen. De orthodontist bepaalt daarom hoe lang je de beugel gaat dragen. Soms is dat dag en nacht, soms alleen ’s nachts.

Regelmatige controle
Tijdens de periode waarin je een retentiebeugel draagt (de retentieperiode) controleert jouw orthodontist regelmatig de stand van het gebit. Want regelmatige controle én het zorgvuldig dragen van de beugel zorgen voor een blijvend eindresultaat.

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op.

retentiebeugel-heerhugowaard